image
image

MOLT IMPORTANT


No encendre mai foc en zones boscoses, al costat de vegetació seca o en dies de vent. Aconsellem que disposeu d’aigua i, un cop hagueu acabat de fer els calçots o la carn, remulleu la zona del foc assegurant-vos que quedi ben apagat.

 

SOSTENIBILITAT I SEGURETAT ALIMENTARIA

Amb la nostra gestió, aportem una solució ecològica i natural tant a la vinya com al viticultor.

image

Fins fa pocs anys els sarments i els ceps arrencats es cremaven a la vinya sense cap aprofitament de la seva capacitat calorífica i amb les emissions a l’atmosfera que la crema comporta. En molts casos, es trituraven a la mateixa vinya i era un focus de malalties per al raïm  (malura, mildiu, etc.).

Utilitzant els sarments i llenya de cep per a les teves calçotades i barbacoes, aquests es valoritzen energèticament contribuint a una economia circular.

La petjada de carboni que la nostra activitat genera és mínima ja que els sarments i llenya procedeixen exclusivament de l’àrea vinícola del Penedès on fem tot el procés.

La utilització de sarments i llenya de cep per a les calçotades i barbacoes, evita utilitzar altres fustes que poden contaminar el producte i posar en risc la salut de qui ingereix els calçots o la carn. No es poden coure calçots amb foc de palets que, en moltes ocasions, han estat fumigats amb insecticida o altres productes químics per evitar insectes, fongs, etc. També ens hem trobat en casos de palets impregnats amb productes que havien contingut com pintures, lubricants, etc. També podem trobar-nos amb palets contaminats amb gas oil. La crema de palets és totalment desaconsellable per a fer foc on preparem menjar. Hem d’evitar també fustes amb tractaments com portes, persianes, etc. que porten vernís així com aglomerats, melamina, etc.

Atenció també a la utilització d’algunes llenyes que són tòxiques com ara el baladre, conegut com “adelfa”. El baladre o adelfa és un arbust que es troba en abundància a les zones de clima mediterrani com la nostra i que és altament tòxica. Altres llenyes com la figuera o la garrofa verda s’han d’evitar també per la seva toxicitat.

CONTACTA AMB FOTLI FOC

Envia'ns la teva consulta

image

    image